Kokemus, OINOSEN voima!

55 vuotta teollisuutta ja kauppaa 
 

            Kokeile online laskinta!

Rakennus ja suunnittelu

Ruuvikuljettimen rakenneperiaate

Archimedys ruuvikuljettimet kasataan pinoamalla vakiokierukkamoduuleita kuusioakselinpäälle haluttu määrä.

Pinottu asennelma voidaan lukita ruuvilla tai mutterilla yhdestä  päästä ja kiinnittää tukeen toisesta päästä. Vakioelementteihin kuuluu laipallinen ensimmäinen ja/tai viimeinen elementti ja avoin lopetuselelmentti.    

Nousun vaihto kiihdytyksen tai hidastuksen vuoksi helppoa.

Kukin käyttäjä voi räätälöidä käyttö -akselin pään tai päätyakselin tarpeidensa mukaiseksi. Alla eräitä tapoja.

Video miten ruuvikuljetin rakennetaan!


Ylimääräinen irrallinen päätyakseli lieriösokalla tai pultilla:

 Suoraan käyttöakselin päähän on koneistettu kiilaura ilman irto-osaa.Elementtien päittäislukitus ruuvin avulla.

 

Metalliosat ja käytetyt vakioakselit

Kuusioakselit ovat Archimedys kierukan ytimenä ja tehonsiirtäjänä. Tarvittavat mitat ja standarditeräkset  ja ruostumattomat ovat varastotavaraa kaikkialla maailmassa.

Vakiovarastopituus on mm 3 metriä. Kysykää terästukkurilta tarkemmin eri pituuksista.  

 

Esimerkkejä ja ehdotuksia akselin suunnittelemiseksi

Päiden  koneistukset on helppo teettää paikallisella metallipajalla. Löydätte tästä perustyypit rakenteille riippuen käyttölaitteesta ja laakeroinnista. Pyynnöstä voimme laatia valmistuspiirustukset teidän kuljetinlayouttianne vastaavaksi.

 

Käyttölaitteen puoli Ulostulopää       
TYYPPI 1
TYYPPI 2
TYYPPI 3
  TYYPPI 4

 

Tämä on ruuvi, jonka molemmisssa päissä on laippa. Syöttö ja ulostulo kohtisuoraan akselia vastaan.  Sisäänsyöttövyöhykkeessä käytetään puolta lyhyempää nousua, mikä  takaa varman läpivirtauksen ruuvin max. 50%:n täytöksellä. 

 

Tämä on ruuvi, jonka sisäänsyöttöpäässä on laippamoduuli  ja purkupää on suora. Syöttö  kohtisuoraan akselia vastaan ja ulostulo akselin suunnassa päästä ulos. Sisäänsyöttövyöhykkeessä käytetään puolta lyhyempää nousua, mikä  takaa varman läpivirtauksen ruuvin max. 50%:n täytöksellä.  

Tämä on tasanousuinen ruuvi, jonka sisäänsyöttöpäässä on laippamoduuli  ja purkupää on suora. Syöttö  kohtisuoraan akselia vastaan ja ulostulo akselin suunnassa päästä ulos. Koska syöttövyöhykkeessä ei tässä ruuvissa ole lyhyempää puolikasnousua on oltava tarkkana, ettei tule ylitäyttöä ja vääntöpiikkiä, mikä voisi rikkoa kuljettimen.     

Tämä on tasanousuinen ruuvi, jonka molemmissa päissä on laippa. Syöttö ja ulostulo kohtisuoraan akselia vastaan. Koska syöttövyöhykkeessä ei tässä ruuvissa ole lyhyempää puolikasnousua on oltava tarkkana, ettei tule ylitäyttöä ja vääntöpiikkiä, mikä voisi rikkoa kuljettimen.     

Tämä suorapäinen ruuvi on vakionousuinen ja edustaa  klassista  suunnittelua. Koska syöttövyöhykkeessä ei tässä ruuvissa ole lyhyempää puolikasnousua on oltava tarkkana, ettei tule ylitäyttöä ja vääntöpiikkiä, mikä voisi rikkoa kuljettimen.     

 

Tämän ruuvin kaikki moduulit ovat lyhyt- eli puolinousuisia. Tätä rakennetta käytetään nousukulman ollessa yli 70°, pystyruorissa kuljettimissa ja annostelu ruuveissa.  Molemmissa päissä tässä tapauksessa on laippamoduulit. 

 

Rakenna itsellesi  ruuvikuljetin pinoamalla standardi moduuleita!

Käy Archimedyksen sivulla, missä on perusratkaisut valmiina speksattaviksi omilla lähtötiedoilla. Vastauksena tarjotaan joku tuntemattomista kuten tuntiteho, pyörimisnopeus, ruuvinhalkaisija, yms. tiedot. 

 

Ruuvikuljettimen moduleita löytyy heti  tehtaan varastosta koossa:
halk. 50 mm  ( 2")  /   halk. 76 mm-(3") / halk.102 mm ( 4")

halk. 150 mm ( 6" ) / halk. 230 mm (9" )/ halk. 305 mm  (12")

 

Tarjouspyyntö

Tee tarjouspyyntö >>

Uutiset

OINONEN Kuljetin-Conveyor, OINONEN Industry Oy , Karlbergintie 22, FI-13220 Hämeenlinna, Finland, tel +358 400 319 193, info@oinonenindustry.fi